Tiedote 8/2019

Jaa kirjoitus

Arvoisat Vaasan Suomalaisen Klubin jäsenet!

Klubin toiminta on viime vuosina käynnistynyt kesän jälkeen yhteiselle retkellä. Tällä kertaa kohteenamme oli Tottesundin kartano, joka on viime vuosina kunnostettu edustavaan kuntoon. Retkelle lähti klubimme jäseniä seuralaisineen yhteensä 43 henkeä. Näin suuri määrä osallistujia täytti bussin sopivasti ja loi heti retken alusta lähtien kivan tunnelman. Kiitos teille kaikille, jotka osallistuivat retkelle. Isäntänämme oli Håkan Nylund (kuvassa), joka kertoi elävästi kartanon historian kohokohdista, tapahtumista ja kummituksista pukeutuneena 1800-luvun papin asuun.

Kartanon historialla on monta liittymäkohtaa Suomen historian merkittäviin aikoihin. Kreivi Claes Tott perusti  kartanon vuonna 1660. Vuonna 1773 kartanosta tuli Pohjanmaan rykmentin everstin asuinpaikka.  Tottesundissa isäntinä on ollut useita everstejä, joista Gustaf von Numers on tunnetuin. Hänen johdollaan tehtiin rakennus, joka nyt on Tottesundin Kartano. Kartanossa viettivät myös häitään Jean Sibelius ja Aino Järnefelt. Suosittelen lämpimästi teille kaikille vierailua sinne.

Oheisesta linkistä saatte enemmän tietoa kartanosta.

Syksyn ensimmäinen klubitapaaminen on ma 7.10.2019. Vieraanamme on Vaasan kaupungin johdosta kehitysjohtaja Susanne Slotte-Kock . Hän tulee kertomaan kaupungin keskeisistä kehityshankkeista, joka varmasti innostaa meitä kaikki esittämään hyviä kysymyksiä ja kommentteja.
Vieraamme jälkeen esittelemme teille klubimme uudet verkkosivut, jotka lanseerataan lokakuun aikana.
Ilmoittautumiset klubi-iltaan viimeistään ke 2.10.2019 kuluessa Klubimestari Markku Rautoselle (markku.rautonen@netikka.fi tai puh. 040-5255527).

Tässä kootusti syksyn osalta tähän mennessä päätetyt tapaamiset:
– Klubitapaaminen ma 7.10.2019
– Syyskokous ja klubitapaaminen ma 11.11.2019
– Klubin Itsenäisyyspäivän juhla 5.12.2019 ravintola Central
– Mateenmätiyhdistyksen kokous 23.12.2019

Klubiterveisin!
Heikki Uusitalo
Puheenjohtaja
Vaasan Suomalainen Klubi